PDA

View Full Version : Избор АДСЛ провајдера

sirNemanjapro
05-05-2008, 16:33
Данас сам кренуо, у потрагу за АДСЛ провајдером. Истини за вољу још немам АДСЛ могућности на централи, али ево, вреди се информисати после скоро годину дана од експанзије те врсте интернета у нашој веселој држави.

Какви су утисци, овде у Чачку, о Телекому, Сезаму, ЕУнету...?

Mello
05-05-2008, 16:49
Evo vec 6 meseci imam ADSL kod Eunet-a.Jedino sam kod njih mogao uvesti ADSL iz razloga sto se fixni tel vodi na jednog coveka koji je nekada ziveo u mom sadasnjem stanu,a oni mi ne traze odobrenje od njega i maticni broj kao sto je slucaj kod ostalih provajdera.Samo zato sam jos uvek vezan za tu firmu.

Da ne duzim,moja iskustva su krajnje losa sa EuNet-om iz vise razloga,navodim samo neke: Brzina protoka nije konstantna (kao sto pise u ugovoru) ,veza je losa i veoma cesto se desi da pukne konekcija,veoma cesto im se kvari mreza pa vrse remont po par nedelja a da pritom placate punu cenu koriscenja neta,koja uzgred budi receno i nije mala.Paket Flat 512/64 inace najmanji moguci iznosi 1400 din. mesecno dok je Surf 512/64 sa protokom do 1 GB 1200,dok recimo u Telekomu za skoro isti novac dobijete protok od 1024/64 Flat.Jos jedna mana je sto odbijete modem koji je tako loseg kvaliteta i brzo se greje (Made in China)

Kod ostalih operatera se nisam raspitivao osim SilverNet koji ima bezicni net i modem za tu vrsu veze kosta 40 eura i placate mesecno za protok od 256/64 Flat 1500 din.

The_End
07-05-2008, 11:33
Mello, kod mene je totalno drugacije, koristim EUnet, jeste da protok nije maksimalan, ali nikad mi nije spao ispod 55 kb/s. Veza mi je veoma dobra, za ova 4 meseca koliko koristim, pukla mi je mozda samo jednom eventualno 2 puta...Sa modemom nisam imao problema nikakvih....A ukoliko placate na vreme dobijete i 5% popusta...

krcko
07-05-2008, 13:47
nisam znao da silver ima wireless... kad dodjem u cacak moram da proverim dal ima dometa do mene, al cisto sumnjam...

Mello
07-05-2008, 21:30
The End EuNet nema veze sa vezom i ko mi kaze da je EuNet profesionalna firma taj nema pojma o zivotu.Od kada postoji EuNet bio sam njihov korisnik(pored Silver-a) i mogu reci samo jedno: Dno dna.

The_End
07-05-2008, 23:22
ne kazem da je profesionalna, ali zadovoljava moje potrebe...

sirNemanjapro
08-05-2008, 13:09
Treba imati u vidu da je kod nas kvalitet interneta veoma labav termin.

Preporucio sam mu SezamPro kod nasih prijatelja iz IC Mreza.
Prednost je ta sto nema ugovora, i sto opremu mozes da koristis kada ti hoces i razduzis kada neces da koristis i to je to.
Ne znam samo sta se desava ako imas svoju opremu...

eddie
11-05-2008, 20:20
Treba imati u vidu da je kod nas kvalitet interneta veoma labav termin.

Preporucio sam mu SezamPro kod nasih prijatelja iz IC Mreza.
Prednost je ta sto nema ugovora, i sto opremu mozes da koristis kada ti hoces i razduzis kada neces da koristis i to je to.
Ne znam samo sta se desava ako imas svoju opremu...

Taj rad....imam ja, solidan je, protok realan,skida filmice k'o od sale...:ura: