PDA

View Full Version : Asus EEPC iskustva

dmc
12-03-2008, 01:13
Evo sa mog bloga o iskustvu sa ASUS eepc za slike pratiti link na dnu clanka

Asus EEPC na testu

Juce sam imao prilike da licno "upoznam" ovog malisana. Vec na prvi pogled poceo sam da sumnjam u ozbiljnost celog racunara. Racunar koji staje na dlan, a da nije igracka. Vec prvim pogledom na specifikacije vidim da je rec o ozbiljnoj masini. Dakle Celeron M procesor na 900 Mhz, 512 mb DDR2 memorije, Wifi, LAN, 4 GB SSD Hard disk (memorija umesto hard diska), 7" TFT ekran sa rezolucijom 800x480. Sve ovo je odmah govorilo da je masina itekako upotrebljiva, u sta sam se naravno uverio odmah posle ukljucenaj masine. Asusova verzija linuxa se podigla za tricavih 3-4 sekunde a korisnika docekuje vrlo sareno i prakticno okruzenje te korisnik moze poceti sa radom odmah. Nazalost ovaj malisan je kod mene dosao sa namerom da se u njega ubaci (ghm) Windows XP, sto je bilo s jedne strane zanimljiv poduhvat. Uz pomoc par uputstava koje sam nasao na netu, napravio sam USB bootabilni flash sa XP instalacijom i bez problema instalirao XP, koji je jednostavno leteo. Dakle sve u svemu odusevljen sam ovom masinom, BRZO BRZO i BRZO!!!>.. Ne znam sta je u pitanju, ali masina radi ultra brzo. Ne treba uopste trositi reci u koliko oblasti ce njegove dimenzije doci do izrazaja, a za one prave frikove tu je mogucnost prikljucenja externe tastature misa i monitora i usb hard diska, pri cemu se ova masina pretvara u kucnu azdaju. Takodje moram pohvaliti ASUS na robusnosti izrade za masinu ove klase. Evo i par slika sa eksperimenta, uzivajte.

http://dmc.blog.co.yu/blog/dmc/kompjuteri/2008/03/11/asus-eepc-na-testu

Milos Dedijer
12-03-2008, 16:21
Ne mogu da kazem da mi se svidja. 7" za 22k dinara je opet nesto sto makar meni nije ni palo na pamet kao jedna od opcija za kupovinu, pogotovu kad pomislim da bi uskoro trebalo da se pojavi nesto slicno samo vece i jeftinije.